577341304

Beseda s Petrem Harazimem

Autor: Tomáš Studeník | Zveřejněno: pondělí 16. září 2024 | 12x

Hned z rána 16. září naši školu navštívil zpěvák, kytarista, textař, zakladatel kapely Nebe Petr Harazim. Jméno, které možná některým z vás povědomé není, ale když zmíníme, že jej můžete znát z pořadu 13. komnata nebo jako spoluautora hitu Srdce Nehasnou, kterou nazpíval Karel Gott s dcerou Charlotte, tak už vám snad bude přece jen o něco blíž. 

Petr nás však nepřišel potěšit svou hudební tvorbou, místo toho nám dal nahlédnout do odvrácené strany svého života, ve které se potýkal s alkoholem celých 11 let. V současné době má úspěšně za sebou léčení a již 5 let abstinuje. Proto má také beseda název “Chlast je droga.” 

S žáky Petr hovořil o alkoholu jako součásti naší kultury, o tom proč se lidé k alkoholu uchylují, co to alkoholismus je, nebo třeba jak se jeho nadměrná konzumace fyzicky projevuje a jaký má dopad na život jedince i jeho bezprostřední okolí. Mimo jiné sdílel také své zážitky a zkušenosti z doby před nástupem do léčebny i svého pobytu v ní, což určitě na jedné straně mohlo některé z žáků zaskočit, na straně druhé to určitě napomohlo k tomu, aby si něco z besedy odnesli.