577341304

Šipkovna dostala poslední kousek nového kabátu

Autor: Tomáš Studeník | Zveřejněno: úterý 24. ledna 2023 | 64x

Krátké ohlédnutí do minulosti šipek na škole

Jak to vlastně všechno bylo...

Je tomu už asi 4 roky (2019), co jsem panu řediteli Navrátilovi dal do rukou koncept vytvoření šipkovny. Už v prvopočátku jsem chtěl využít prostory někdejší šicí dílny / jazykové učebny, která v té době sloužila jako odkladiště nábytku učebnic a ostatních věcí. Nakonec jsem dostal možnost vytvořit šipkovnu na galerii nad tělocvičnou s tím, že se uvidí, jaký bude zájem. Tam jsme fungovali necelé 2 roky. Na začátku jsem posháněl staré terče a šipky od šipkařů ze Slavičína a když se ukázalo, že šipky mezi žáky vzbudily zájem, tak mě škola podpořila naplno, dokonce i samotní šipkaři přispěli dalším vybavením a uspořádáním sbírky. Obdrželi jsme zcela nové terče, několik sad šipek, pořídilo se i množství náhradních dílů a bylo nám přislíbeno místo v šicí dílně, v souladu s původním záměrem.

Vše tak nějak pozvolna plynulo k cíli, který jsem si vytyčil. Do všeho ale vstoupil Covid. Už jsem měl vše vymyšlené a těšil se do nového prostoru. Plán však musel na nějakou dobu zpomalit, což byla škoda, protože všechno bylo dobře rozjeté a na správné cestě. Nakonec se ale ukázalo, že všechno zlé je pro něco dobré, protože byl prostor a čas na postupné úpravy. Nejprve šipkovna dostala nový koberec, potom následovala nová elektroinstalace s podhledy a v době nedávné, už pod vedením p. ředitele Macka, ještě třešínka na dortu v podobě obložení stěny za terči OSB deskami.

Nyní, když je zázemí hotové, zbývá už "jen" úkol nejtěžší, což je vybudování stálé členské základny. V období před Covidem šipky navštěvovaly 2 skupiny po 10 žácích, v době současné je kapacita daleko méně využitá. Přitom si to stačí jen přijít vyzkoušet. Není třeba nic platit, ani pořizovat vlastní vybavení. Vše bylo vymyšleno tak, aby byly šipky všem co nejpřístupnější.

Proto, pokud jste třeba jen zvědaví, určitě neváhejte:

  • kdykoliv přijít na tréninky, které probíhají každou středu od 13:45 do 15:45 - ať už si zaházet, nebo jen "na kukačku"
  • informovat se v kabinetu č. 32O (druhé patro, pravá strana) u p. uč. Studeníka
  • obrátit se na p. uč. Studeníka s dotazy prostřednictvím zprávy v EduPage

V závěru už zbývá jen poděkovat bývalému i současnému panu řediteli a ostaním příznivcům za podporu a naší šipkovně popřát, aby se těšila velkému zájmu našich žáků.